dimarts, 2 de juny del 2009

Dijous 21 05 09. Etapa 14 i 15. Sant Pau de Seguries/ Planes d’Hostoles/ Barcelona.




Com cada mati ens llavem endrecem les bosses, avui mig buides. El Ferran i la Conxita s’han endut tot el que sobrava per fer la darrere etapa.
L’esmorzar ja es com els d’aquí lleuger, cafè amb llet i unes madalenes, encara no tenen pa i no disposem d’entrepà. Pararem a les Planes d’Hostoles a segellar i avituallar-nos.
Enfilem el Capsacosta, i en un plis plas comencem a baixar, direcció a la Vall de Bianya. Creuem la via romana i tranquil·lament ens trobem a Olot. Aqui el transit es fa intens, menys mal que aviat enllacem amb la via verda, Olot Girona, que ens du al llarg de 35 Km a les Planes d’Hostoles i Anglès. Per l’època del any i la quantitat de pluja que ha caigut aquesta primavera, aquest tram es realment impressionant per la frondositat i verdor del entorn, magnífic, esdevé relaxant i tranquil per carregar piles del que ens espera.
Anglés, deixem la via i comencem per ctra. cada cop amb mes de transit, Santa Coloma de Farners, Hostalric, Vilalba Sasserra, Llinars del Vallès. Aquí enfilem cap al Parc Natural del Montnegre Corredor que deixem a la nostra esquerra. i desprès de creuar el coll, arribem Dosrius, el canvi de temperatura ens ha reeixit i ens ha donat forces per seguir en aquest darrer tram.
Entrem a la NII a Vilassar, seguim per Premia, El Masnou, aquestes hores sembla un carrer de qualsevol ciutat col·lapsat pel transit de les 5 de la tarda.
Arribant a Badalona deixem la ctra i ens fiquem als carrils bici que al llarg del litoral, travessant Sta Coloma ens duen a Barcelona.
El tràfic de ciclistes es prou importen ja sigui per carrils bici, o be voreres. Travessem el Fòrum, Vila Olímpica, i el moll de la fusta ens adrecem a Colon i a la comandància de Marina clavem el darrer segell de la nostre excursió.
Concertem un lloc per trobar-nos i el company Ferran ens recull i retornem a les nostres llars.
Dades Recorreguts 175Km. Ascens 1005 m
El trac del recorregut a Openrunner.

2 comentaris:

  1. hola!! felicitats pel blog! molt currat! i enhorabona per aconseguir acabar la ruta!!

    doncs bé, aquest estiu faré amb uns amics aquesta mateixa ruta (ja tenim els bitllets cap a dunkerque) i m'agradaria saber com us heu guiat (teniu mapes, llibre, etc?) i com està el tema per dormir i alguna coseta més!

    a veure si ens podem posar en contacte

    salutacions

    Marc (Badalona)

    ResponElimina
  2. Hola Marc.
    M’alegro que t’hagi agradat el bloc i que us animeu a fer l’excursió.
    Tota l’informació del recorregut la trobareu a Unio de Randoneurs Picards d’Amiens que es el club que ha promogut La Meridienne. Pots trobar mes informació al enllaç: http://www.noomba-sport.com/union-des-randonneurs-picards/cyclotourisme/site.html.
    La persona de contacte es: Lionel Tellier yopub[@]hotmail.fr.

    La inscripció per un mòdic preu inclou:
    1. La documentació que us faciliten es un llibre de ruta descrit en 15 etapes. Amb la descripció de ctras. Km parcials i totals. El finals d’etapa estan en poblacions que disposen de càmping.
    2. Us faciliten una placa identificativa.
    3. Finalment un metre amb caselles per segellar al llarg de les diferents poblacions que passem.
    Un cop acabat, s’envia un resum i et tornen el metre homologat i un petit diploma de record.

    Allotjaments. Nosaltres hem anat a Albergs de la xarxa hostelling internationa http://www.hihostels.com/web/index.es.htm . També a hotels de la cadena Logis http://www.logis-de-france.fr/fr/index.htm. que hem reservant sobre la marxa ja que nomes érem 3.

    També hem emprat mapes de tot França Michelin 1cm= 2Km.Tot el trak per etapes el pots trobar a Openrunner http://www.openrunner.com/#tab_search .

    Que o gaudiu dons el recorregut es realment sensacional per unes cras molt tranquil•les. Les ciutats que travessa sn fantàstiques, Amiens Paris, Bourges.

    ResponElimina