dissabte, 23 de maig del 2009

Disabte 09 05 09. Etapa 3. Cires Les Mello / PARIS /La Ferte Alais.


Si alguna etapa d'aquesta excursió la podria classificar com la reina, per suposat que aquesta ho es.
Després de sortides al llarg de França, el fet d'entrar al gran París pedalant a dalt de la bici es per mi una sensació molt especial. Es realment un somni fet realitat. Molts em pujat el Tourmalet, El Galibier, L'Alpèz d'Huez, molts, però travessar Paris amb bici aixo es una bogeria que nomes es pot fer un cop a la vida.

La nostre etapa va començar com cada mati a Neuilli en Telle, amb un bon esmorzar al Auberge du Centre que ens hem allotjat.
Em quedat qu' ens trobarem amb l'Isabelle al carrrefour entre la D44 i la D 909, entre Bufemont i Dumont, al carrefour anomenat Pigalo, de 2/4 de 10 i les 10.
Son nomes 25 km fins arribar-hi i en algun punt ens podem perdre. El trak Passa per Isle Adam que evitem, un altre dia posarem el BCN. Després de creuar la N1 s'ha superat el punt m,es conflictiu, poso en marxa el navegador i ens du sense cap mena d'error al punt de trobada previst. Arribem a ¾ de 10.

Comencem el camí de Paris, travessem els darrers pobles amb uns forts repetjons, Piscop, St. Brice-sous-Foret, Pierrefite, aquí si ja som a la N1. Cal destacar que el tràfec del dissabte al mati es molt menys intens que el que varem trobar el past dilluns entre les estacions. St. Denis i finalment el carril bici que segueix el canal, passem bora l'estadi de St. Denis, bon record dels aficionats Cules.

Quan deixem el canal seguim per carrils bici que la Isabelle te ben apamats, doncs cada dia i transita per anar de casa a la feina. Passem per costat de l'estació de l'Est, el centre Georges Pompidou, el Pont de Notre Dame, passem per davant mateix de Notre Dame a vesar de turistes. Parem a fer un most al barri grec gaire be s'ha fet mig dia i això no acaba.

Anem a l'observatori de París a fer la foto a la sala Meridianna i posar el segell reglamentari, esta tancat per obres. El segell el posem a la llibreria de vell del costat.
Enfilem el camí de sortida per la plaça d'Itàlia, carrer d'Itàlia i porta d'Itàlia.
Quantes pujades que te Paris i quants semàfors, amb sembla que n'he fet al menys 10.000, les cames es ressenten del parar i arrencar continu, les borses alenteixen l'arrecade.
Ja som al primer poble al sud de París i a la N7, Le Kremlin Bicêtre, Villejuif, Chevilly- Laure, ara el carril bici es converteix en pista ciclable ambdós sentits, creuem per un pas soterrat, amagat, al canto esquerre de l'autopista i ens trobem al túnel d'Orly. Creuem portes d'embarcament, parades de taxis, pàrquings, gen que entre i surt. Entre tan tràfec, el tems ha ant canviant i a començat a ploure , nomes calia això, per afegir una mica mes d emocio al esdeveniment.

Ens aturem a posar-nos l'equip de pluja i en acabar m'adono que amb algun vidre he punxat la roda del darrera. Tot seguit recobrem la Ctra. i l 'Isabelle ens deixa. Gaire be 50 qum els que acompanyat del N al S de Paris. Des de aquestes ratlles vull agrair el seu desinteressat suport al conduir-nos al llarg de Paris, segur que sense ella ens àuriqa costat molt mes. Gracies Isabelle !!!
Son las 4 de tarda i les cras de las ciutats que travessem s'han omplert a vessar. Seguim el recorregut previst, el francesos aprofiten per fer las compres al centres comercials, en una rotonda un cotxe potent entrena a controlar derrapatges, cada un a lo seu.
Quan arribem a la fi del recorregut un centre militar barra la cra que teníem de seguir i ens cal de fer un petit bucle. Som a la Ferte Alais.

Seguim fins al nostre allotjament uns quilometres mes enllà a Maisse.
Em quedat per saludar al organitzador de l'EuroPN Msr. Jen Claude Masse a fi de conèixer-nos
Seguim fins al nostre allotjament uns quilometres mes enllà a Maisse al Hotel la belle Etape.
Em quedat per saludar al organitzador de l'EuroPN Msr. Jen Claude Masse a fi de conèixer-nos i acabar de concretar els detalls del nostra propera participació a Suècia a l'EuroPN de finals de juny primers de juliol.
Descarreguem les borses i gaire be sense gaire temps ens entaulem comentem l'esdevenir del dia. Aprofitem per fer bogada ja que entre una cosa i l'altre ho portem tot moll i brut.
Dema segur que serà una etapa mes tranqui-la però !!!PARÍS ES PARÍS!!!
Dades: 126 km, ascens 730 m

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada